Illusie en werkelijkheid (Vrijdagavond)

Klikimage_1

Ook de vrijdagavonden in Van Gogh staan in het teken van Illusie en werkelijkheid. Tijdens deze avonden vol muziek, workshops en optredens wordt iedere maand een onderdeel uit het naturalisme behandeld; zo staan in oktober de fotografie en film centraal. In november wordt er gediscussieerd over manipulatie in beeld en tijdens de gure avonden in december en januari worden de grenzen van de kunststroming opgezocht.

Instaprondleiding
Het Van Gogh Museum geeft gratis rondleidingen door de tentoonstelling Illusie en werkelijkheid. Beperkte deelname, inschrijven bij de informatiebalie in de
centrale hal.
18:30 uur (NL) en 19:30 uur (EN)

DJ Dirkson
Van de betere B-film-klanken en bijzondere elektronische vibraties (van toen en nu) tot een akoestisch ballet of lekkere frisse chansons: met muzikant en radiomaker (NetEcht) DJ Dirkson reis je door ‘een te visualiseren geluidszone’. Nieuwsgierig geworden? Laat je dan verrassen door zijn akoestische en elektronische audiogolven.
18:30 uur

FILM: Klik! Animatie Film Festival
Animatie staat volop in bloei! Steeds meer mensen zien animatie tegenwoordig als een volwassen kunstvorm in plaats van als een goedkope vervanging voor de oppas. Klik! zorgt ervoor dat deze films ook steeds toegankelijker worden voor een groot publiek. Binnen het thema ‘Grensverschuivingen’ laten zij vanavond een divers programma zien. Er zijn verschillende geëngageerde animatiefilms te zien, maar ook een selectie die op een scherpe en grappige manier provoceert.
18:30 uur

L‘ascenseur Pour l’échaufaud
Conservatorium podium.
20:30 uur

Van Gogh Museum
10 december 2010
Vanaf 18:30 uur