Tentoonstelling: Landscapes without Memory

WS_FOAM_5_Orogenesis Derain_Joan Fontcuberta

Kunnen we ons een natuur zonder de mens erin voorstellen? Hoe ziet een landschap eruit waar nooit een voetstap gezet is, nooit een stem geklonken heeft? Kortom: een landschap zonder herinnering? De Spaanse fotograaf Joan Fontcuberta (1955) onderzoekt deze en andere vragen in de tentoonstelling Landscapes Without Memory. Zijn landschappen lijken levensecht, maar zijn in werkelijkheid volledig het product van 3D-software. De fotograaf voerde daarvoor bestaande geschilderde of gefotografeerde landschappen de computer in. Wat overblijft zijn gerecyclede landschappen die niets meer met de mens te maken

hebben. Foam_Fotografiemuseum Amsterdam 26 november 2010 t/m 27 februari 2011 Dagelijks 10:00 – 18:00 uur Donderdag en vrijdag van 10:00 – 18:00 uur